Onze kring Stellingwervers

Als gediplomeerde lotus sluit je je aan bij een lotuskring en daar ga je herhaling lessen volgen.
De geldigheid van het diploma is twee jaar en kan steeds met 2 jaar worden verlengd als men heeft aangetoond nog competent te zijn, dit ter beoordeling van een gediplomeerde instructeur lotus.

Per seizoen zijn er 2 herhalingslessen bij onze kring gepland.  

1 zaterdag in het najaar en 1 zaterdag in het voorjaar van 09.00 tot 16.00 uur in De Mienthe Snellingerdijk 39 te Oosterwolde (FR)

Tijdens deze voortgezette opleiding leert het lotus slachtoffer ernstiger  letsels en bepaalde ziekten uit te beelden, zoals:

  • slagaderlijke bloedingen
  • schotwond, scherfwond
  • epilepsie, suikerziekte, beroerte
  • stoornissen in de ademhaling
  • chemische letsels
  • vuurwerk letsels
  • afgerukte lichaamsdelen etc.

Wij besteden ook tijd aan bijzondere cursussen om onze lotussen nog meer te trainen in zwaardere letsel en ziektebeelden.
Te denken valt aan: wervel letsels, decubitus, extreem grote brandwonden, trauma wonden etc.

Hierdoor blijft de kwaliteit van onze lotuskring op een zeer hoog niveau.

 

Voor welke instanties zijn onze LOTUS slachtoffers werkzaam?

Diverse instanties in Nederland maken gebruik van onze diensten, immers een zo goed mogelijk opgeleide eerste hulpverlener zal beter presteren in de praktijk.

gapende wond   brandwond verbrande borstkas
 

Bedrijfshulpverleningsinstanties (BHV) - Arbo diensten - Rode Kruis afdelingen - Brandweer - Politie - Ambulancediensten - GGD - Ghor - Diverse onderwijsinstanties - Defensie - EHBO verenigingen - Filmopnamen

Ook kunt u ons tegenkomen bij kleinere en grote oefeningen waarbij de diverse instanties - diensten hun samenwerking en kennis van de Eerste Hulpverlening kunnen beoefenen.

 

Erkenning van onze LOTUS slachtoffer.

Door regelmatig inzetten van onze LOTUS slachtoffers bij de EHBO-opleidingen en herhalingslessen, bij kleine en grote oefeningen enz. mag worden opgemaakt dat steeds meer mensen en instellingen die met hulpverlening te maken hebben het nut van LOTUS inzien.
Het gevolg hiervan dat LOTUS slachtoffers steeds meer worden ingezet.

De ERKENNING die hiervan uitgaat geeft onze LOTUS slachtoffers  zo de noodzakelijke motivatie om bereid te zijn als "slachtoffer" te fungeren, desnoods in weer en wind, op onbeschutte plaatsen, in autowrakken enz. omdat ook echte slachtoffers in dergelijke omstandigheden kunnen verkeren.
De opzet is immers de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen.

In de tijd die wij nu bestaan, hebben wij al een leuke klantenkring op kunnen bouwen.

Op de mensen (o.a. verenigingen en bedrijven) die  regelmatig van onze diensten gebruik maken, willen we zuinig zijn en uiteraard goed ons best voor blijven doen.
Daarom besteden wij ook extra tijd aan bijzondere cursussen om onze lotussen nog meer te trainen in zwaardere letsel en ziektebeelden.

Onze klantenkring breidt zich tot op de dag van vandaag nog steeds uit!

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Lotus Stellingwervers of wilt u informatie over de trainingen die wij verzorgen of het advies dat wij geven, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan u graag te woord. 06 27392825 - 06-27392825

Stelt u liever uw vraag digitaal? Vul contactformulier in! Ook kunt u hier informatie opvragen over de diensten van LOTUS Stellingwervers.

Voor de kaart en route klikt u hier.